Om/kontakt

Jag var mycket politiskt aktiv för 25 år sedan och satt sex år i Göteborgs kommunfullmäktige som suppleant och ordinarie. Under denna period var jag även suppleant i dåvarande Spårvägsstyrelsen och Trafiknämnden. Har fortsatt att följa Göteborgs trafikpolitik noga och är väl insatt i frågorna.

Har återupptagit mitt politiska arbete då jag ser att Västlänken riskerar att förstöra alla möjligheter till bra kollektivtrafik i Göteborg de närmaste åren. Jag är också mycket kritisk till hur besluten om Västsvenska paketet och trängselskatten hanterats.

Jag brinner också för god stadsbyggnad. Göteborg har de senaste 50 åren byggt en gles stad, i första hand anpassad för biltrafik. Detta måste ändras genom att i framtiden bygga stad där vi blandar bostäder, kontor, handel och service på det sätt som delvis är fallet i våra äldre stadsdelar.

På regional och riksnivå brinner jag för decentralisering. Vi måste steg för steg minska Stockholms dominans och det är också ohållbart om Malmö och Göteborg växer på övriga landets bekostnad. Göteborgarna vet vad den snabba befolkningstillväxten inneburit för grundläggande behov som t ex en bostad i rimlig storlek, till rimligt pris och på rimligt avstånd från arbetsplatsen.

Jag är medlem i centerpartiet, men skriver här helt fristående. Jag har inga kommunala, eller regionala uppdrag för partiet.

Vill du komma i kontakt med mig så nås jag på

joakim.rosdahl@gbgpolitik.se

Vill du diskutera på telefon så skicka ett mail så ringer jag upp dig!

Följ mig gärna på Twitter: @JoakimRosdahlSE

P.S. Jag är också tillgänglig på kvällar och helger då jag inte jobbar.

 

Dela
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Joakim Rosdahl