Göteborgs politikblogg

Fortsatt biltrafikökning i augusti medan ansvariga politiker lugnt tittar på!

Jag hade faktiskt förväntat mig en minskning av trafiken under augusti, då det verkar som semesterperioderna gradvis flyttas längre och längre in i augusti. Men Transportstyrelsens statistik för augusti visar att trafiken genom betalstationerna fortsätter att öka.

Därmed kan vi konstatera att trafiksituationen snart är helt utom kontroll för Göteborgs handlingsförlamade politiker. Genom prestigeprojektet Västlänken så läggs en död hand över de satsningar som hade varit nödvändiga för att få en minskning av biltrafiken, bättre miljö och mindre trängsel.

Dels hindrar  Västlänksbygget rent fysiskt viktiga åtgärder, dels slukar ju projektet alla de pengar som hade behövts för alla de vettiga projekt som konkret hade kunnat förbättra för resenärerna. Ansvariga politiker har satt Göteborg i en rävsax.

Hela idén med trängselskatt som finansiering för ett olönsamt och miljövidrigt prestigeprojekt har totalt havererat. Inte bara i debatten och i folkomröstningen, utan också i den faktiska verkligheten. Biltrafiken fortsätter öka.

Vad krävs mer för att ansvariga politiker från vänster till höger skall släppa prestigen och backa från Västlänken?

———————————————————————————

Vill du ha ett mail när nya inlägg publiceras så klicka här.