Göteborgs politikblogg

Behandla Göteborgarna som vuxna!

Motståndet mot Västlänken växer sig starkare och starkare i takt med att fler och fler svagheter avslöjas kring projektet. Inte minst Nätverket Stoppa Västlänken Nu gör en enorm insats med att gräva fram fakta kring projektet.

Det sorgliga är att våra myndigheter inte bemöter invändningarna sakligt utan står fast vid att Västlänken löser alla problem. Alla.

Och i ivern att övertyga Göteborgarna så pumpas miljon efter miljon in i reklamkampanjer. Pengar som sannerligen gjort bättre nytta inom andra områden i Göteborg. Och dessutom är tonen i reklamkampanjerna så barnslig att det verkar som man betraktar Göteborgarna som, ja, ganska dumma.

Det senaste är utställningen på Korsvägen.  Jag tar tre citat från reklampelarna som exempel..

Korsvägen kan förvandlas från trafikrondell till en mötesplats där besökare från när och fjärran har lust att vara.

Det är precis det man beslutat INTE skall ske med Korsvägen. Biltrafiken blir kvar. För det finns inget annat sätt att lösa det på i detta trånga område.  Ändå skriver man denna text på en reklamaffisch? Vem försöker man lura?

Och nästa citat:

Tänk när Mässans tusentals besökare kan hoppa på tåget och åka direkt till Landvetter.

Ja, nu skall ju Västlänken faktiskt inte gå till Landvetter. När, eller jag kanske skulle skriva OM, vi får järnväg till Landvetter flygplats så finns det ju faktiskt redan en station för Svenska Mässan, nämligen Lisebergsstationen! Men varför använda något som redan finns när man kan riva, gräva och bygga nytt?

Och på nästa reklamaffisch spär man på med:

”I området finns 3800 studenter”

Så bra! Men var bor de studenterna? Vid en pendeltågsstation? Åker de dagligen till Korsvägen?  Siffran 3800 saknar all relevans men finns för att försåtligt antyda ett stort behov av Västlänken.

Jag kan dock se en fördel med den barnsliga propagandan från Västlänksprojektet. Den är så uppenbart falsk att den blir kontraproduktiv. Och det kan hjälpa oss att stoppa Västlänken.

———————————————————————————

Vill du ha ett mail när nya inlägg publiceras så klicka här.

KOrsvägen 3