Göteborgs politikblogg

Foliehatt, eller kanske kannibal?

Ja, ni som följer trängselskattedebatten har säkert redan sett Nätverket Jaträngselskatts valfilm ”Nejsägarsången”. Om inte så klicka gärna på min länk för filmen säger väldigt mycket om attityden mot göteborgarna hos delar av Ja-sidan.

På Twitter så fnissas det också väldigt mycket när man kallar Nej-sidan för ”foliehattar” (det vill säga personer som gillar konspirationsteorier).

Det är humor utan finess, men ändå ganska oförargligt. Det finns säkerligen plumpheter också från Nej-sidan på nätet.

Men det finns gränser. Idag twittrade Handelskammarens kommunikationschef ut länken ”How to handle nejsägarna”.

Jag klickade på den och fann bland annat följande:

How to handle Nej-sägare

Precis där tycker jag att det räcker. Låt oss inte driva en debatt som gräver skyttegravar mellan göteborgarna. Även om Handelskammaren profilerat sig hårt på Ja-sidan tycker jag att man måste ta ett ansvar, både för debatten och bilden av det västsvenska näringslivet.

 

4 kommentarer

  1. Det roliga med ”Nejsägarsången” är ju att den inte alls är så ironisk som den försöker vara och att man som nej-sägare glatt kan sjunga med i den själ… 😉

    1. Skall man skratta eller gråta när Göteborgs stad tilltalar sina medborgare som om de vore barn. Idén att gräva ner bilarna vid Korsvägen är ju dessutom skrotad, det blev för dyrt. Att lägga E45 i dike innan Götatunneln skall visst kosta 945 MSEK som Göteborg skall betala. Hela filmen är ju helt fria fantasier!!!

Stängt för kommentarer.