Göteborgs politikblogg

Lägg ner drevet mot Martin Wannholt!

Så är då drevet mot Martin Wannholt (m) igång med full kraft. Hans brott? Han har ifrågasatt Västlänken.

Nu jobbas det stenhårt på Västsvenska Handelskammaren för att beslå honom med sakfel. Johan Trouvé kallar Wannholt för populist.  Ibland verkar det som att det är Handelskammaren som skall styra Göteborgs infrastruktur och inte göteborgarna.

Under tiden har moderaternas partiledning satt munkavle på Wannholt, Ursäkta mig, men är det år 2014 eller 1814? Vi har väl yttrandefrihet i Sverige? Eller kanske inte i Göteborg?

Och socialdemokraterna kräver att Wannholt skall avgå.

Jag har själv jagat fakta om Västlänkens och Västsvenska paketets totala kostnader för Göteborg. Det är omöjligt att få besked. Och så brukar det vara med känsliga uppgifter. Därför betraktar jag Wannholt som trovärdig.

Med den information Wannholt har är det hans plikt att gå ut med sin artikel. Även om det drabbar honom själv, eller hans parti. Därför gjorde han rätt. Drevet bör riktas mot de som försöker hindra debatt!

För Alliansens skull hoppas jag att moderaterna omedelbart backar och lyfter av Wannholt munkaveln. För debatt behövs. När Handelskammaren säger att Västsverige måste vara enigt för att få statliga pengar så har de fel. Stockolm är troligen Sveriges mest oeniga stad när det gäller infrastruktur. Men den hårda debatt som är i Stockholm gör att projekten granskas och förädlas och till slut blir bättre. Därför får de lättare pengar. Medan vi göteborgare förväntas att snällt acceptera dåliga projekt för den heliga enighetens skull.